Softver za lažiranje i u 1,2 miliona škoda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2015, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Softver za lažiranje i u 1,2 miliona "škoda"

Softverom za lažiranje podataka o emisiji štetnih gasova opremljeno je i 1,2 miliona automobila češkog proizvođača Škoda, koji je u sastavu Folksvagen grupe.

"Mogu da potvrdim da kada je u pitanju Škoda, postoji 1,2 miliona proizvedenih automobila (sa spornim softverom)", rekao je portparol Škode Jožef Balaž za agenciju Frans pres.

Folksvagen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << grupa je prošle nedelje priznala da je 11 miliona njenih dizel automobila širom sveta opremljeno softverom koji prilikom kontrole lažira podatke o emisiji štetnih gasova.

Nemački proizvođač automobila Audi saopštio je danas da je njegovih 2,1 milion automobila širom sveta, takođe, opremljeno istim softverom za manipulaciju vrednostima izduvnih gasova koji je odobrila njegova majka-firma Folksvagen.

Evropska federacija za transport i životnu sredinu (T&E) u današnjem izveštaju navodi da novi automobili proizvedeni u Evropi izbacuju u proseku 40 odsto više ugljen-dioksida nego što laboratorijski testovi pokazuju, kao i da je najnovija situacija sa Folksvagenom samo deo skandala širih razmera, preneo je Rojters.
Pogledaj vesti o: Audi

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Softver za lažiranje podataka i u 1,2 miliona "škoda" automobila

Izvor: Blic, 29.Sep.2015, 00:57

Softverom za lažiranje podaka o emisjiji štetnih gasova opremljeno je i 1,2 miliona automobila češkog proizvodjača Škoda koji je u sastavu Folksvagen grupe...- Mogu da potvrdim da kada je u pitanju Škoda, postoji 1,2 miliona proizvedenih automobila (sa spornim softverom) - rekao je portparol Škode...

Nastavak na Blic...

Softver za lažiranje podataka i u 1,2 miliona Škoda

Izvor: B92, 29.Sep.2015

Softverom za lažiranje podaka o emisjiji štetnih gasova opremljeno je i više od milion automobila marke Škoda sa TDI motorima, izjavili su u tom češkom proizvođaču..."Mogu da potvrdim da kada je u pitanju Škoda, postoji 1,2 miliona proizvedenih automobila (sa spornim softverom)", rekao je portparol...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.