Aston Martin razvija agregat koji će zameniti AMG-ov V8

Izvor: B92, 15.Dec.2018, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aston Martin razvija agregat koji će zameniti AMG-ov V8

Kako prenose britanski mediji, Aston Martin radi na razvoju rednog šestocilindarskog motora koji će koristiti u hibridnoj tehnologiji u budućnosti.

Ovaj ageregat bi zamenio AMG-ov 4,0-litarski V8 koji Aston Martin koristi u svojim modelima. Prvi model u kojem bi se koristio pomenuti redni "šestak" bio bi prvi Aston Martinov SUV DBX.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Aston Martin sarađuje sa Daimlerom od 2013, a osim pomenutog V8 od Mercedesa je koristio elektroniku i multimedijalne sisteme.

Ovom saradnjom je britanski proizvođač dao svojim inženjerima vremena da razviju I6 agregat, koji će najverovatnije da bude izveden iz 5,2-litarskog tvin-turbo V12 koji se trenutno koristi u DB11 AMR i DBS Superleggera.

Nema mnogo detalja o samom motoru, ali će najverovatnije biti elektrifikovan uz pomoć hibridne tehnologije koja je razvijana u modelu Rapide E.

Očekuje se da Aston Martin nastavi da koristi AMG-ov 4,0-litarski V8 još nekoliko godina, a i on će biti u ponudi u DBX krosoveru sledeće godine.

Pored V8 Aston Martin će u DBX nuditi i V12, a hibridni pogon je planiran za početak sledeće decenije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Aston Martin radi na novom šestocilindarskom agregatu

Izvor: AutoBlog, 16.Dec.2018, 10:34

Aston Martin radi na razvoju novog, rednog šestocilindarskog agregata sa hibridnom tehologijom. Navodi se da će taj agregat biti zamena za četvorolitarski V8 čiji je konstruktor AMG. Naime, izvor blizak britanskom proizvođaču automobila je u jednom intervjuu otkrio da je rad na novom agregatu već...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.