Izvor: eKlinika.rs, 09.Maj.2024, 15:00

Može li učestalo mokrenje da bude simptom raka mokraćne bešike

Rak mokraćne bešike je lukava i nepredvidiva bolest. Osim krvi u mokraći, simptoma koji često prati i mnoge druge urološke bolesti, rak mokraćne bešike nema specifične znake koji bi mogli da prodube sumnju u bolest i upute pacijenta na pregled.
Kod oko 50 odsto pacijenata bolest se otkrije u početnom stadijumu kada su kancerogene ćelije samo u sluznici mokraćne bešike. U ostalim slučajevima bolest se dijagnostikuje kada se maligne ćelije prošire dublje u zid mokraćne bešike, ili kada dođe do metastaza na okolne organe i tkiva.
Bol i neodložna potreba za mokrenjem Simptomi raka mokraćne bešike i infekcija urinarnog trakta mogu da budu veoma slični i da se ispolje bolom pri mokrenju, neodložnom potrebom...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.