Automobili

Subota, 15.12.2018.

13:00

Aston Martin razvija agregat koji će zameniti AMG-ov V8

Kako prenose britanski mediji, Aston Martin radi na razvoju rednog šestocilindarskog motora koji će koristiti u hibridnoj tehnologiji u budućnosti.

Izvor: B92

Aston Martin razvija agregat koji će zameniti AMG-ov V8

Ovaj ageregat bi zamenio AMG-ov 4,0-litarski V8 koji Aston Martin koristi u svojim modelima. Prvi model u kojem bi se koristio pomenuti redni "šestak" bio bi prvi Aston Martinov SUV DBX.

Aston Martin sarađuje sa Daimlerom od 2013, a osim pomenutog V8 od Mercedesa je koristio elektroniku i multimedijalne sisteme.

Ovom saradnjom je britanski proizvođač dao svojim inženjerima vremena da razviju I6 agregat, koji će najverovatnije da bude izveden iz 5,2-litarskog tvin-turbo V12 koji se trenutno koristi u DB11 AMR i DBS Superleggera.
Nema mnogo detalja o samom motoru, ali će najverovatnije biti elektrifikovan uz pomoć hibridne tehnologije koja je razvijana u modelu Rapide E.

Očekuje se da Aston Martin nastavi da koristi AMG-ov 4,0-litarski V8 još nekoliko godina, a i on će biti u ponudi u DBX krosoveru sledeće godine.

Pored V8 Aston Martin će u DBX nuditi i V12, a hibridni pogon je planiran za početak sledeće decenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: