Izvor: Mondo, 25.Feb.2013, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Alfa romea 4C" premijerno u Ženevi

Konačna verzija automobila "alfa romeo 4C" imaće premijeru na međunarodnom Salonu automobila u Ženevi, saopšteno je iz kompanije.

Ovaj kupe model sa motorom postavljenim po sredini i sistemom pogona na zadnje točkove, donosi performanse i italijanski stil ali istovremeno nudi maksimalno zadovoljstvo vožnje uz potpunu bezbednost, navodi se u saopštenju.

Dizajniran od strane inženjera kuće " >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << alfa romeo" i proizveden u fabrici "Maserati" u Modeni, ovaj novi kompaktni super automobil će se naći u prodaji 2013. godine, čime se obeležava povratak italijanskog brenda u Sjedinjene Američke Države i početak plana rasta "Alfa Romeo" brenda na svetskom nivou.

Akronim 4C vuče inspiraciju iz slavne prošlosti brenda projektujući vrednosti tehnologije i emocija u budućnost. Novi model se oslanja na najbolju sportsku tradiciju modele 8C i 6C iz tridesetih i četrdesetih godina, saopšteno je iz "Fijata".

Vozilo ovoga puta pokreće novi turbo benzinski motor u potpunosti izrađen od aluminijuma koji je zapremine 1750č.

Ovaj motor karakteriše direktno ubrizgavanje i sofisticirana "alfa TCT suva" transmisija sa dve spojnice dok je eksterijer vozila dizajniran od strane "Alfa Romeo Stajl" centra i vuče dizajnerske tragove pravo od najslavnijih modela iz prošlosti brenda.

Sajam u Ženevi biće održan od 7. do 17. marta.

(Tanjug)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.