Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2021, 17:11

Metalac nezadovoljan: Niko nije lud, nemamo iste uslove, samo triput smo imali normalno suđenje

„Hoćemo da imamo najmlađi tim u ligi, da budemo atraktivni, igramo progresivan fudbal, a kad nema rezultata, pitamo se o čemu se radi“, kaže Žarko Lazetić

Od potencijalnih 12 bodova u minula četiri kola Metalac je osvojio samo – jedan. I to na Čairu. Možda nije bilo realno da dopiše koji poen protiv Crvene zvezde, malo ga je stigao umor na susretu sa Mladosti iz Lučana, da bi potom izgubio i od Spartaka u Subotici.

Mada, nije samo učinak u poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mesec dana zabrinjavajući. Ljude u Gornjem Milanovcu brine i, kako kažu, neravnopravan tretman u očima sudija. Primera radi, za Plave golubove je u uvodu meča dosuđen jedanaesterac (promašio ga Lazar Tufegdžić) i ne samo to.

Nismo imali iste uslove kao protivnik, to mora da se kaže“, ističe Žarko Lazetić, šef stručnog štaba Metalaca. „Nije prvi put ove sezone. Svi pričamo da je dolazak VAR-a odličan, ali je činjenica da VAR može da se koristi na ovaj ili onaj način.  Želim svima da pošaljem jasnu poruku da niko nije lud i da mi na terenu vrlo dobro osetimo kada aršini nisu isti za nas i za rivala. Ne znam zašto je tako. Ne govorim ništa konkretno protiv Spartaka, možda jednostavno sudija nije bio dorastao zadatku, ne znam tačno šta je“.

Prema rečima mladog stratega, Metalac je i pre gostovanja na severu države nekoliko puta oštećen od početka sezone.

„Imali smo ove sezone tri puta normalno suđenje, dok je na ostalim utakmicama bilo mnogo situacija koje su mogle da se proveravaju, a nisu. Navodno nema se vremena, brzo se donose odluke. Mogao je, na primer, da se proverava penal za nas u nadoknadi protiv Vojvodine, mogao je da se proveri gol koji smo primili protiv Radničkog iz Niša, da li mu je prethodio ofsajd. Brzo se prešlo preko toga, dok se juče proveravalo po pet minuta, dva minuta se produžavalo uobičajeno vreme provere“.

Metalac je poslednjih sezona izgradio imidž kluba koji najpre gleda u svoje dvorište, pa tako Lazetić realno sagledava oskidaciju bodova tokom oktobarskog ciklusa.

Ne može da me poremeti ništa. Ni tri loša rezultata, čvrsto stojim iza svog tima, verujemo svi u ono što radimo. Činjenica je da imamo manje bodova nego što smo mislili da ćemo imati do ove faze, ali koliko smo mogli, a koliko smo uzeli, videćemo u decembru. Svi hoćemo da imamo mlad tim, najmlađi u ligi, da budemo atraktivni, igramo progresivan fudbal, a onda, kad nema rezultata, pitamo se o čemu se radi. Moramo da nosimo teret“.

Sledeći izazov za Metalac je gostovanje Partizanu, potom slede dve utakmice kod kuće (Napredak i Radnik).

Tu nema više priče o mladosti igrača, nema da li su psihološki nešto podneli teško ili lako, videćemo precizno u narednih deset dana od čega smo satkani i za šta smo spremni. Tu smo gde smo, potrebno je da nekog pobedimo, naravno, to se mora, kao i uvek što se mora. Koliko ćemo u tome uspeti, videćemo. Nastavićemo da vredno radimo i siguran sam da ćemo izaći na pravi put“, dodao je Lazetić.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.