Izvor: KraljevoPress.com, 08.Sep.2011, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečeno širenje požara na Ušću


(Ilustracija: Požar na Ćavi, foto: Slaviša Ilić)
Požar koji je juče oko 16 sati izbio u ataru sela Žarče, sa leve strane Ibarske magistrale na deonici puta Kraljevo - Raška, u blizini mesta Ušće, zaustavljen je, a vatrogasci su tokom noći uspeli da spreče njegovo širenje.


Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić rekao je medijima da se nada >> Pročitaj celu vest na sajtu KraljevoPress.com << da će požar u toku prepodneva "biti likvidiran".
- S jedne strane nije bilo moguće zatvoriti požar zbog nepristupačnosti terena, a jedan vatrogasac ovom prilikom lakše je povređen, pa je medicinski zbrinut, rekao je Marić i dodao da će požar biti lokalizovan kada se zatvori sa sve četiri strane i kada se dovoljno vode baci iz vazduha.

Rano jutros je obavljeno izviđanje iz helikoptera MUP, a potom je avion uzleteo iz Niša i izbačeno je 12 tona vode na ugrožena mesta, precizirao je Marić i dodao da je sinoć obavljen samo jedan nalet ruskog helikoptera "Mig 26" i da bi danas trebalo da ih bude još četiri.

Marić je izrazio nadu da će tokom prepodneva požar biti "likvidiran" i dodao da su na terenu vatrogasci iz Kraljeva, Kragujevca, Čačka, Gornjeg Milanovca, Novog Pazara.


Komandir Vatrogasno - spasilačke jedinice iz Kraljeva Milanko Obrenović rekao je Tanjugu da je požar tokom noći delimično stavljen pod kontrolu, dođaući da je vatrena stihija zahvatila oko 30 hektara borove šume na dva strma uzvišenja.

Načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice MUP Srbije Goran Nikolić sinoć je u Ušću novinarima izjavio da je ljudski faktor najverovatniji uzrok požara.



Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na KraljevoPress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KraljevoPress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KraljevoPress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.