Zimske ili za sva godišnja doba: Otkrivamo koje su gume bolje za vožnju zimi?

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2020, 19:24

Zimske ili za sva godišnja doba: Otkrivamo koje su gume bolje za vožnju zimi?

Da li takozvane "all season" gume mogu u potpunosti da zamene zimske?

Kada je kupovina guma u pitanju, često smo prinuđeni da "ekonomišemo", kao bismo prošli što jeftinije, a opet zadovoljili ono što propisi od nas traže. Razmišljamo kako da iskombinujemo dve stare koje imamo, sa novima koje planiramo da kupimo, i slično.

Tada nam, kao moguće rešenje, na pamet padaju i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gume za sva godišnja doba. Međutim, bez obzira na troškove, pre nego što donesmo odluku, možda nije loše da postavimo pitanje, da li tzv. "all season" gume mogu u potpunosti da zamene zimske.

Isto pitanje postavljeno je i na YouTube kanalu "Tyre Reviews" čiji je autor uporedno testiro zimske i gume za sve sezone, kako bi utvrdio kako se koje ponašaju u zimskim uslovima, na točkovima Volkswagenovog pikapa Amarok

Za volanom snažnog terenca, ispitivao je koje su gume bolje prilikom kretanja, tako što je vozilo sa pogonom na zadnje točkove i zimskim gumama upoređivao sa vozilom sa pogonom na sva četiri točka i gumama za sva godišnja doba.

Rezultati su pokazali da pri kretanju na snegu pobeđuje vozilo sa "celogodišnjim " gumama i pogonom na sve točkove.

Međutim, kada se uključi 4x4 pogon sa zimskim gumama - pobednik je jasan. Isto se odnosi i na vožnju i kočenja sa zimskim gumama, pa se ispostavlja das u one mnogo bolja opcija za bazbednu zimsku vožnju.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.