Zapalio se otpad, čule se i eksplozije

Izvor: juGmedia, 19.Okt.2018, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapalio se otpad, čule se i eksplozije

Na pirotskoj železničkoj stanic buknula je vatrena stihija iz jednog bugarskog otpada, a na sreću povređenih nema.

Kako pišu Pirotske vesti, pomenuti otpad čiji je vlasnik firma iz Bugarske bavi se delatnošću koja proizvodi nesnosnu buku, često se šire mirisi hemikalija pa meštani ovog dela grada sa punim pravom, osim što nemaju mir, strahuju i za svoje zdravlje.

Vatru su izazvale varnice od autogenih aparata koje su zahvatile staro ulje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<
Osim ulja, gorele su i stare gume, otkupljeni automobili i slične stvari, koje mogu da izazovu velike zdravstvene problem”, piše ovaj portal.

Širenje požara su sprečili vatrogasci blagovremenom reakcijom. Tokom gašenja, u dva navrata su eksplodirale plinske boce.

Pre desetak godina meštani okolnih kuća su se pobunili kada su otpadžije dobile dozvolu da rade na svega stotinjak metara od prvih kuća, međutim, njihov bunt je ostao bez razumevanja kod nadležnih inspekcijskih službi.

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.