Izvor: Piplmetar.rs, 13.Jan.2024, 07:31

Vulkanizeri bušili gume na skupim automobilima da bi ih onda oni krpili

M. P.


Uhapšena trojka je 46 hrvatskih i stranih državljana oštetila za najmanje 11.800 evra

Foto: Pixabay


Riječka policija uhvatila je vulkanizere koji su bušili gume na automobilima kako bi ih potom mogli popraviti i zaraditi, javlja index.hr.
Kako je objavila riječka policija, nakon višemesečnog opsežnog istraživanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << otkrivena su trojica hrvatskih državljana koja su osumnjičena za izvršenje krivičnih dela oštećenja tuđe stvari i podsticanja.
Reč je o, objavila je policija, osobama starosti 25, 28 i 35 godina, za koje je utvrđeno da su tokom prošle godine u Rijeci, od marta do kraja septembra, u dogovoru za ostvarivanje protivpravne imovinske koristi, bušili gume na privatnim vozilima veće materijalne vrednosti.
Time su 46 hrvatskih i stranih državljana oštetili za najmanje 11.800 evra.
Osumnjičeni 35-godišnjak i 28-godišnjak su pride 25-godišnjaka poticali da čini pomenuta dela za novčanu naknadu, koju je dobijao nakon što oni oštećene pneumatike na vozilima zamene i poprave, objavila je policija.
Naime, isti su se kao vulkanizeri dosetili da će po počinjenim (ne)delima kružiti po mestima događaja specijalizovanim i opremljenim vozilom za vulkanizerske radove i tako oštećenim vlasnicima vozila neposredno pružiti brzu uslugu popravka, objavila je policija dodavši da su pritom tu uslugu naplaćivali u većem iznosu od uobičajene cene i tako stekli oko 2.600 evra.
U sklopu istrage, a na osnovu naloga Županijskog suda u Rijeci, sprovedene su pretrage doma i prostora, kao i vozila kojima se koriste 35-godišnjak i 28-godišnjak, na širem području Rijeke i tom prilikom je pronađeno i oduzeto više predmeta koji se dovode u vezu s izvršenjem opisane vrste krivičnih dela, objavila je policija.
Zbog osnovane sumnje u izvršenje navedenih krivičnih dela, po završetku istrage krivično su prijavljena sva trojica osumnjičenih, a 35-godišnjak i 28-godišnjak i za krivično delo podsticanja te su njih dvojica, uz krivičnu prijavu nadležnom državnom tužilaštvu, predati pritvorskom nadzorniku, zaključuje se u saopštenju.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.