Uznemiravajuće: 5 neželjenih efekata gume za žvakanje

Izvor: Lepota i zdravlje, 21.Maj.2016, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uznemiravajuće: 5 neželjenih efekata gume za žvakanje

Amerikanci, uglavnom žvaću žvake, jer oni vole njihov ukus. Neki kažu da ih žvaka oslobađa stresa, a neki da smanjuje njihovu žudnju za hranom. Ako ste ljubitelj žvakaćih guma, moramo da vam kažemo da treba da se oslobodite ove navike. Postoje mnogi razlozi zašto žvakaće gume treba da završe u kanti, a ne u vašim ustima. Foto: Guliver/Thinkstock Ovde su 5 uznemirujućih neželjenih efekata žvakaće gume: Pročitajte >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << i… Rešite se neprijatnog zadaha 1. Žvakanje žvake može da izazove TMJ sindrom u vašoj vilici Ukoliko prečesto žvaćete žvake možete izazvati bolnu hroničnu bolest koja je poznata kao TMJ. Što više žvaćete, više ćete opreterećivati mišiće koji dovode do bola. Takođe, možete završiti sa bolom u uhu, glavoboljom i zuboboljom.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Uznemiravajuće: 5 neželjenih efekata gume za žvakanje

Izvor: Svet, 21.Maj.2016

Amerikanci, uglavnom žvaću žvake, jer oni vole njihov ukus. Neki kažu da ih žvaka oslobađa stresa, a neki da smanjuje njihovu žudnju za hranom. Ako ste ljubitelj žvakaćih guma, moramo da vam kažemo da treba da se oslobodite ove navike. Postoje mnogi razlozi zašto žvakaće gume treba da...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.