Trajal nastavio proizvodnju guma

Izvor: B92, Beta, 24.Feb.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trajal nastavio proizvodnju guma

Kruševac -- U Trajal (Trayal) korporaciji obnovljena je proizvodnja autoguma, nakon tromesečne pauze, rečeno je u tom preduzeću.

Prve gume sa trake su sišle u nedelju, u ponedeljak je proizvedeno 3.600, a očekuje se da se u sredu proizvodnja bude 4.200 komada guma dnevno, koliko je planom predviđeno, navode u kruševačkom Trajalu.

Na posao su se vratili svi radnici Trajalove Fabrike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << autoguma, njih oko 500.

Fabrika teretne industrijske pneumatike bi, prema navodima predstavnika Trajala, trebalo da počne da radi 1. marta, kada će se na posao vratiti još 367 radnika.

Proizvodnja u trećoj Trajalovoj gumarskoj fabrici, koja proizvodi gume za dvotočkaše i koja upošljava oko 200 radnika, počeće, prema ranijim izjavama poslovodstva, nakon što bude obezbeđeno sigurno tržište i minimum profita.

Oko hiljadu radnika tri Trajalove gumarske fabrike bilo je od sredine novembra prošle godine na plaćenom odsustvu, kako je rečeno, pre svega zbog nedostatka sirovina za proizvodnju.

U protekla tri meseca Trajal korporaciji je, zbog neplaćenih računa, u pogonima u Dedini i Ćićevcu, struja bila isključena, dok je centrala u Parunovcu bila ograničena na dva megavata.

Bugarska kompanija Brikel krajem 2006. godine postala je većinski vlasnik Trajal korporacije. Preduzeće je tada zapošljavalo oko 4.500 radnika, a sada ih ima oko 2.500 i najbrojnije je preduzeće u Kruševcu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obnovljena proizvodnja guma u Trajalu

Izvor: EMportal, 24.Feb.2009

U kruševačkoj Trajal korporaciji obnovljena je proizvodnja autoguma, nakon tromesečne pauze, rečeno je u tom preduzeću.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.