Sukobi u Gazi, povećava se broj stradalih Palestinaca

Izvor: VOA, 30.Mar.2018, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobi u Gazi, povećava se broj stradalih Palestinaca

Najmanje dvanaestoro Palestinaca je ubijeno, a stotine su povređene na jednim od najvećih demonstracija u Gazi na kojima su se Palestinci sukobili sa izraelskim snagama, saopštili su zvaničnici u Gazi. Jedan od poginulih je imao 16 godina, a uglavnom su svi stradali u razmeni vatre, rekli su palestinski lekari. Tvrde da je izraelska vojska pucala na demonstrante i da su koristili gumene metke i suzavac. U izraelskoj vojsci kažu da su trupe upotrebile sredstva za razbijanje demonstracija, a da su oni koji su protestovali bacali kamenje i palili gume. Na Zapadnoj obali održani su i manji protesti. Na onom najvećem, u Gazi, palestinska omladina je ignorisala upozorenja izraelske vojske da se skloni i povećala rizik od sukoba. Palestinci su protestom obeležili Dan zemlje – kada je 1976. izraelska vojska, tokom demonstracija, ubila šestoricu Arapa. Tenzije su povišene na Veliki petak kada su izraelske vojne snage u stanju pripravnosti i Palestincima ograničavaju kretanje.  

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

SUKOBI U GAZI Poginulo devet, ranjeno više od 400 osoba (VIDEO)

Izvor: Blic, 30.Mar.2018

Najmanje devet Paletinaca je ubijeno, a stotine su ranjene u akciji izraelskih snaga bezbednosti tokom palestinskih demonstracija na granici Izraela i Gaze, rekli su bolnički zvaničnici.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.