Srpska policija zaglavljena u snegu jer vozi automobile sa letnjim gumama (VIDEO)

Izvor: NaDlanu.com, 14.Dec.2012, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska policija zaglavljena u snegu jer vozi automobile sa letnjim gumama (VIDEO)

Video koji ćete pogledati možda će vam se učiniti smešnim, ali Sindikatu srpske policije njihova tehnička opremljenost izaziva sve osim smeha. Oni ističu da se njihove kolege policajci i vatrogasci nadljudskim snagama bore da sa lošom tehničkom opremom pomognu građanima za vreme snežnog nevremena u Srbiji.

Sindikat sprpske policije ističe paradoksalnu situaciju da vozila policije ili vatrogasaca-spasioca u ovakvim vremenskim uslovima koriste letnje gume. Takva vozila >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << ne mogu da prođu kroz neočišćene kolovoze, zaglavljuju se ili sleću sa kolovoza.Međutim, policajci i vatrogasci se oslanjaju na izjavu premijera i ministra Unutrašnjih poslova, Ivice Dačića koji je rekao "da će biti smenjeni svi oni koji ne rade svoj posao“, što se odnosilo na čišćenja snega na putevima Srbije.- S obzirom da je premijer Srbije i ministar Unutrašnjih poslova, očekujemo od njega da smeni u MUP sve nadležne koji su odgovorni za činjenicu da 90% službenih automobila u Ministarstva unutrašnjih poslova, u ovim uslovima, mimo zakona, koriste letnje pneumatike, dok službena vozila nemaju obaveznu dodatnu opremu (prva pomoć, trougao, lanci za sneg, sredstvo za vuču vozila i dr.) - kažu iz Sidnikata srpske policije.Tehnički neispravna vozila (bez obavezne opreme i neispravnim rotacionim svetlima), sa letnjim pneumaticima predstavljaju problem po ličnu bezbednost vozača - policijskih službenika. Na taj način, ugrožena je i bezbednost građana koji očekuju pomoć od policije ili vatrogasaca-spasioca.Takođe, postavlja se i logično pitanje: Ko će kažnjavati policajce koji vozilima bez zimskih pneumatika krše Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima koji propisuje obavezu zamene letnjih pneumatika tokom zime, pa čak i propisuje upotrebu lanaca u određenim situacijama?
Pogledaj vesti o: Zimske gume

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.