Pobuna u Kijevu

Izvor: Vostok.rs, 02.Feb.2015, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobuna u Kijevu

02.02.2015. -

Pripadnici kijevskog dobrovoljačkog bataljona „Ajdar“, u kojem većinu čine zapadnoukrajinski ekstremni nacionalisti i neonacisti koji su učestvovali u državnom prevratu u Kijevu, od jutros opseda zdanje Ministarstva odbrane u Kijevu.

„Ajdar“ trenutno ima oko 500 ljudi pod oružjem, ali za sada sve protiče bez njegove upotrebe. Pale automobilske gume i pokušavaju da zapale ulaznu kapiju i da  prodru na teritoriju ministarstva.

Nekolicina >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << je čak uspela da preskoči ogradu, ali ih je vojna policija zadržala i vratila nazad.

Traže da im se obrati načelnik Generalštaba Viktor Muženko i ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov.

Pošto im se niko nije obratio, zajedno sa majkama vojnika bataljona blokirali su Vazduhoflotski prospekt, koji je jedna o glavnih gradskih saobraćajnica.

Sve je počelo u petak kada su „ajdarovci“ pokušali čak i svojevrsni juriš na ministarstvo.

Zapretili su da će blokirati „i samog Porošenka, bude li potrebno“.

„Ajdar“ se pobunio zbog glasina da će bataljon biti rasformiran. Vojni vrh u Kijevu se uplašio i sada tvrdi da će samo biti „prekomponovan“.

Da li samo zbog ove pobune ili, što je verovatnije, i iz drugih razloga, visoki funkcioner kijevske policije - Aleksandar Terešćuk - saopštio je da će svi ulazi u Kijev dobiti utvrđene kontrolne punktove i da će po njima biti „raspoređeni i snajperisti“.



Terešćuk je otkrio da će takvih punktova - za početak - biti osam i da će svi biti postavljeni u naredne dve nedelje.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut


Izvor: fakti.org    
Pogledaj vesti o: Zimske gume

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.