Oprez zbog poledice na putu

Izvor: RTS, 01.Dec.2018, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprez zbog poledice na putu

Suvi kolovozi u nižim predelima donose dobru prohodnost puteva, međutim, zbog hladnog vremena postoji opasnost od zaleđenih delova na kojima ni posuta so nema puni i pravi efekat, zato se i danas vozači upozoravaju na moguće klizave deonice, saopštio je AMSS.
AMSS podseća da od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kolovozu nalazi sneg, led ili poledica, kao i da je van naseljenog mesta obavezno posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku.
Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja, dok na putničkim terminalima graničnih prelaza trenutno nema zadržavanja dužih od 30 minuta.
Uprava granične policije saopštila je i da su zadržavanja za teretna motorna vozila na prelazima Kelebija i Horgoš prema Mađarskoj oko 240 minuta, odnosno oko 90 min.
Pogledaj vesti o: Zimske gume

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Na Horgošu se čeka sat i po, opasnost od poledice na putevima

Izvor: Radio 021, 01.Dec.2018

Suvi kolovozi u nižim predelima donose dobru prohodnost puteva, međutim, zbog hladnog vremena postoji opasnost od zaleđenih delova na kojima ni posuta so nema puni i pravi efekat...Zato se i danas vozači upozoravaju na moguće klizave deonice, saopštio je Auto-moto savez Srbije...AMSS podseća da...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.