Obavezno korišćenje zimske opreme na ovim putevima

Izvor: Mondo, 16.Dec.2018, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obavezno korišćenje zimske opreme na ovim putevima

Zimske gume i posedovanje lanaca obavezni u celoj Srbiji

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Meteorolozi i za danas najavljuju snežne padavine širom zemlje, pa će saobraćaj biti usporen i otežan. Zbog niskih temperatura očekuje se i poledica, a mokri i snegom prekriveni kolovozi mogu doprineti povećanom broju saobraćajnih nezgoda, upozorio je Auto-moto savez Srbije.

AMSS apeluje na vozače da prilagode vožnju i brzinu uslovima na putu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i da ne kreću na put bez zimske opreme.

Da li se pridržavate saveta GSS-a?

Posebno je kritična situacija na deonicima na sledećim putnim pravcima, na kojima se savetuje maksimalan oprez u vožnji i obavezno korišćenje zimske opreme:

- državna granica sa BiH (granični prelaz Trbušnica-Šepak) - Loznica - Osečina - Valjevo - granica Slovac

- Mionica - Brežđe - Divčibare - Kaona, preko Divčibara

- Šabac - Volujac - Zavlaka - Banja Badanja - Krupanj - Gračanica, preko Mačkovog kamena

- Krst - Korenita - Krupanj, preko Stolica

- Debrc - Banjani - Ub - Novaci - Koceljeva - Šabačka Kamenica - Donje Crniljevo - Osečina - Gunjaci - Pecka - Ljubovija, preko Proslopa

- Pričević - Pecka, preko Ive

- Valjevo - Poćuta - Debelo brdo, preko Debelog brda

- Krupanj - Šljivova, preko Šljivove

- Valjevo - Lelić, preko Mravinjaca

Na određenim deonicama, zbog vejavice, stvaraju se nanosa sbega. Posebno je kritična situacija na prevoju Čestobrodica, gde je vidljivost smanjena zbog jakog snega i vetra, na 30-50m.

U Negotinskoj Krajini ima magle, pa je vidljivost do 80m.

Sitni odroni se javlalju duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najviše ih ima na Đerdapskoj magistrali gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom je aktuelna na putu Kladovo - Golubac preko Golog i Boljetinskog Brda, Majdanpek - Negotin preko Popadije i Klokočevac - Miloševa Kula – Zagrađe, kao i na prilazima Kopaoniku, Goču, višim predelima Ivanjice, Sjenice, Novog Pazara, kao i na putevima koji vode u planinske predele Valjeva, Užica i Paraćina.

Svi putevi ka planinskim centrima su prohodni, ali je korišćenje zimske opreme obavezno.

Svi putevi ka planinskim centrima su prohodni, ali je korišćenje zimske opreme obavezno.

Proverite stanje na putevima preko ove interaktivne mape

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Uprava granične policije saopštila je da na putničkim terminalima graničnih prelaza u zemlji trenutno nema zadržavanja dužih od 30 minuta. Na izlazu iz zemlje teretna motorna vozila na graničnom prelazu Batrovci, prema Hrvatskoj, čekaju oko 180 minuta.
Pogledaj vesti o: Zimske gume

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.