NOVI SNIMAK BRUTALNE FLOJDOVE SMRTI SVE GOVORI: Kamere uhvatile i njegove poslednje reči! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2020, 22:57

NOVI SNIMAK BRUTALNE FLOJDOVE SMRTI SVE GOVORI: Kamere uhvatile i njegove poslednje reči! (VIDEO)

Jasno je da Flojd nije imao nameru da beži.

Kamere dva policajca, osumnjičena za ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda, pokazuju šta se sve događalo tokom njegovog hapšenja u Mineapolisu 25. maja.

Može se videti kako su mu policajci uperili pištolj u glavu, ali i trenutak kada jedan od njih bezbrižno vadi šljunak iz automobilske gume iako je pored njega ležao muškarac koji već tada nije mogao da diše.

- Moli vas, nemojte pucati - rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Džordž Flojd nekoliko minuta pre smrti.

Podsetimo, Flojd je osumnjičen da je račun u lokalnoj prodavnici platio lažnom novčanicom od 20 dolara zbog čega su se ubrzo na licu mesta našla i 4 policajca. Tokom hapšenja, glavni osumnjičeni za ubistvo, Derek Čovin, stavio mu je koleno na vrat i tako držao skoro 9 minuta usled čega se muškarac ugušio naočigled šokiranih prolaznika.

Na snimku se potvrđuje da su se policajci oglušili o Flojdove molbe da mu pomognu i da ne može da diše. Odmah na početku je napomenuo da pati od klaustrofobije i anksioznosti.

- Ne mogu da dišem! Verovatno ću ovako umreti - rekao je u jednom trenutku Flojd, ali se Čovin nije obazirao, a njegove kolege takođe nisu učinile ništa.

Sudija iz Mineapolisa je odlučio da snimak neće moći da izađe u javnost, ali je Dejli mejl uspeo da dođe do njega i objavi poslednje trenutke Afroamerikanca. Ono što se može videti snimile su kamere dva policajca Aleksa Kuenga i Tomasa Lejna.

Imao je dovoljno vremena da ode, ali je sačekao u kolima da policija dođe do prodavnice.

Prvo su mu prišli Lejn i Kueng, kojima je to inače bila prva nedelja na poslu u policiji Mineapolisa. Čim je Flojd otvorio prozor, Lejn mu je odmah uperio pištolj u glavu.

Kada mu je Čovin držao nogu na vratu, Flojd je rekao nekoliko puta da ne može da diše i dozivao svoju majku.

- Recite mojoj deci da ih volim. Mrtav sam - rekao je u jednom momentu, a potom mu je glas postajao sve slabiji.

Dok je stigla Hitna pomoć, Flojd je već bio mrtav.
Pogledaj vesti o: Zimske gume

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi snimci hapšenja Flojda - policajci uperili pištolj u njega VIDEO

Izvor: B92, 04.Avg.2020, 08:26

Mediji su objavili nove snimke hapšenja Afroamerikanca Džordža Flojda koji je umro od gušenja pri hapšenju u Mineapolisu u maju ovde godine...Snimak je napravljen sa kamera sada već smenjenih policajaca Tomasa Lejna i Aleksandra Kuenga, jer su prvi stigli u prodavnicu Kap fuds (Cup Foods) nakon...

Nastavak na B92...

Novi dramatičan video-snimak hapšenja Džordža Flojda

Izvor: RTS, 04.Avg.2020

U javnost je procurio novi video-snimak sa kamere koja se kači na telo, a na kom se vidi kako tragično stradali Afroamerikanac Džordž Flojd preklinje policajca da ga ne ubije i ne zarobi u kolima. . Video-snimak objavio je britanski Dejli mejl, a preneli su mediji širom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.