Menjanje guma u poslednji čas - do 40 vozila na čekanju

Izvor: B92, 24.Nov.2013, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Menjanje guma u poslednji čas - do 40 vozila na čekanju

Krajem novembra očekuju nas naglo zahlađenje i padavine. Zimske gume biće obavezne, a putari kažu da i pored teške finansijske situacije spremno dočekuju zimsku sezonu.

Većina vozača naslušaće se karakterističnog zvuka koji proizvode pneumatski pištolji u vulkanizerskim radnjama. Iako je 1. novembra trebalo zameniti letnje zimskim gumama, visoke temperature odložile su tu obavezu propisanu zakonom. Kao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i uvek, najava snega i niskih temperatura označila je trku da se zamene gume u poslednji čas, pa sada vulkanizeri imaju pune ruke posla.

Vladimir Kačarević, šef servisa Beoguma kaže da je gužva neuobičajeno velika, izuzetno tokom vikenda, mada su i proteklih mesec dana svakodnevno imali gužvu. Tokom vikenda bilo je oko 40 vozila na čekanju.

Zbog navale onih koji u poslednji čas menjaju letnje pneumatike, većina vulkanizerskih radnji radi produženo čak i vikendom. Dotle oni koji treba da puteve održavaju prohodnim i čistim kažu da će svoj posao raditi najbolje što mogu, u skladu sa mogućnostima.

Putevi Srbije raspolagaće sa oko 67.000 tona soli i 160.000 tona rizle i kamenog agregata, kao i drugim agregatima. Novina je što će to javno preduzeće od ove godine, tokom zimskog održavanja za posipanje puteva prvog prioriteta koristiti samo so, umesto kombinacije soli i rizle.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Velika potražnja za zimskim gumama

Izvor: Studio B, 24.Nov.2013

Najava meteorologa da nas od ponedeljka očekuje susnežica i sneg, napravila je gužve u vulkanizerskim radnjama...Kako se sve bukvalno radi u poslednji čas, tako su i vozači odlučili da tek sada stave zimske gume, iako zakon propisuje da ih na automobilima moraju imati već od 1. novembra...Kako...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.