Izvor: Njuz.net, 06.Jan.2024, 15:48

MUP Srbije podseća da se za Božić mogu paliti samo zimske gume

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 6. januar 2024. (Njuz) – Uprava saobraćajne policije MUP-a Srbije podseća pravoslavne vernike da se prilikom proslave Božića i paljenja badnjaka mogu koristiti isključivo zimske gume, a da je loženje ostalih vrsta pneumatika strogo zabranjeno.
– Podsećamo građane da se u ovo doba godine za paljenje banjaka mogu koristiti samo zimske gume i to one čija dubina zazora ne sme biti manja od četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << milimetara. Savetujemo da se u vatru bacaju pneumatici renomiranih proizvođača, jer njihova kalorična vrednost garantuje da će ovaj stari pravoslavni običaj biti u potpunosti ispoštovan – savetuju iz MUP-a Srbije.
Danas i sutra policija će pojačano kontrolisati lokacije na kojima se za paljenje badnjaka koriste letnje gume i u takvim slučajevima izricati novčane kazne.
– Primećeno je i da pojedini vernici za loženje badnjaka koriste polovne ili “šarane” gume, što se takođe kosi sa tradicijom i predstavlja skrnavljenje ovog velikog verskog praznika ali može dovesti i do ozbiljnog zagađenja vazduha. Samo nove zimske gume ubačene u vatru garantuju da će Božić biti proslavljen kako dolikuje i kako su to naši preci činili – piše u saopštenju MUP-a Srbije.
Bojan Ljubenović
The post MUP Srbije podseća da se za Božić mogu paliti samo zimske gume appeared first on Njuz.net.

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.