Izvor: Blic, 10.Maj.2023, 13:23

"Čiste" gume u finalu GENERATOR ZERO 2023 konkursa: Đorđe, Nikola i Aleksandar objašnjavaju zašto je visoko aktivni cink-oksid značajan za očuvanje životne sredine

Malo je poznato da je cink godinama bio značajno zastupljen u hrani za životinje, a još manje da je poslednjih godina sve prisutnija i obaveza njegovog smanjenja. Industrija pneumatika i guma, motivisala je Đorđa, Aleksandra i Nikolu, da razviju visokoaktivni cink-oksid i svoj prvi proizvod - antimikrobni aditiv za hranu za životinje. Đorđe, koji je profesor na Tehnološko-metalurškom u Beogradu, Aleksandar diplomirani inženjer tehnologije i najmlađi Nikola, student Tehnološko-metalurškog fakulteta nalaze se iza startup-a BeoInTech koji je ove godine stigao do samog finala Generator ZERO 2023 konkursa OTP Banke.
Pogledaj vesti o: Zimske gume

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.