Čeka se veštačenje automobila i izjava vozača

Izvor: Blic, 03.Avg.2009, 06:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeka se veštačenje automobila i izjava vozača

Kragujevac - Nalazi istrage ukazuju na to da uzrok nesreće u kojoj su stradale Borka Vučić (83) i Mirjana Blagojević (64) nije pucanje gume na automobilu „škoda fabija”, rekao je za „Blic” Miroslav Lepojević, predsednik Opštinskog suda u Batočini.



Istražni sudija navodi da se isključuje i mogućnost da je vozač zaspao jer je pre samog udesa izašao iz krivine.

- Šta je tačan uzrok nesreće, znaće se tek nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nalaza veštaka i saslušanja vozača - kaže Lepojević.

Kako je za „Blic” izjavila istražni sudija Opštinskog suda u Batočini Amela Babović-Vasić, automobil je prenesen u Jagodinu, gde će ga pregledati veštaci. Obdukcija tela nastradalih biće obavljena danas u Kragujevcu.

Dejan Blagojević (27), vozač automobila beogradskih registarskih oznaka, kako je izjavila portparol Kliničkog centra Andrea Obradović, nalazi se van životne opasnosti jer je zadobio lake telesne povrede i potres mozga. Verica Milaković, koja je sedela na sedištu suvozača, ima prelome rebara, ali ni ona nije životno ugrožena.

Do nesreće je došlo u subotu, oko 15 časova, na delu autoputa kod sela Markovac. Vozeći se u smeru ka Nišu, vozač Dejan Blagojević je iznenada izgubio kontrolu nad automobilom i udario u zaštitnu ogradu. „Škoda” je počela da se prevrće i zaustavila se na suprotnoj strani puta. Smrskano vozilo se zapalilo, ali su vozači koji su se zaustavili da pomognu uspeli da ugase plamen i putnike izvuku iz olupine.

Sutra sahrana Borke Vučić i Mirjane Blagojević

Borka Vučić i Mirjana Blagojević biće sahranjene sutra na Novom groblju u Beogradu, a prethodno će u sedištu Socijalističke partije Srbije biti održana komemoracija povodom njihove smrti.

Borka Vučić biće sahranjena na Novom groblju u Beogradu u 13, a Mirjana Blagojević u 15 sati.

Borka Vučić i Mirjana Blagojević su poginule na licu mesta, dok je vozač Dejan Blagojević, kako tvrde svedoci, rekao da je pre udesa čuo „da je nešto jako puklo”. Policija je u prvom trenutku pretpostavila da je na vozilu, koje se kretalo velikom brzinom, eksplodirala guma.

Policija juče nije dozvolila novinarima da razgovaraju sa preživelima iz ove nesreće jer istražni sudija od njih još nije uzeo izjave.

Borka Vučić je bila v.d. predsednika Skupštine Srbije tokom konstituisanja, izabrana na listi SPS nakon parlamentarnih izbora, 21. januara 2007. Poznata je bila i po tome što je rukovodila državnom „Beogradskom bankom” za vreme vladavine Slobodana Miloševića i smatrana je jednim od osnovnih finansijskih stubova tadašnjeg režima.

SPS je saopštio da će komemoracija povodom smrti Borke Vučić i Mirjane Blagojević biti održana u sedištu SPS u Beogradu sutra u 11 časova.
Pogledaj vesti o: Zimske gume

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.