Bolje gume stavite na zadnje točkove

Izvor: N1 televizija, 18.Nov.2017, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolje gume stavite na zadnje točkove

Kada god je to moguće vozači automobila morali bi bolje gume da imaju na zadnjim točkovima, savetuju stručnjaci.

To je opšte pravilo koje se primenjuje bez obzira na to ima li automobil prednji pogon, zadnji ili pogon na sva četiri točka, objašnjavaju nemački eksperti u automoto časopisu Auto Motor und Sport.

Zadnja osovina ima ključnu ulogu u stabilnosti vozila i ako se starije ili istrošenije gume stave na zadnje točkove, to može uzrokovati proklizavanje pri naglim promenama smera.

Čak ni ugrađeni sistem elektronske stabilnosti (ESP) ne može uvek da spreči 'plesanje' zadnjeg kraja automobila ako su tu 'ćelave' gume.
Pogledaj vesti o: Zimske gume

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Bolje gume stavite na zadnje točkove automobila

Izvor: Radio 021, 19.Nov.2017, 13:45

Kada god je to moguće, vozači automobila morali bi bolje gume da imaju na zadnjim točkovima, savetuju stručnjaci...To je opšte pravilo koje se primenjuje bez obzira na to ima li automobil prednji pogon, zadnji ili pogon na sva četiri točka, objašnjavaju nemački eksperti u automoto časopisu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.