Vozači pred novim zakonom - primena postepena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2009, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozači pred novim zakonom - primena postepena

NOVI SAD - Načelnik saobraćajne policije Policijske uprave Novi Sad Milovan Glođević izjavio je danas da još nisu doneti svi podzakonski akti za sprovođenje novog Zakona o saobraćaju, pa se može očekivati da će taj dugo očekivani zakon biti primenjivan postepeno.

"Toliko je novih odredbi da je potrebno izvesno vreme da se s njima upoznaju vozači i drugi učesnici u saobraćaju, a da bismo im pomogli uskoro ćemo izdati brošuru o najvažnijim promenama u odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na dosadašnju praksu", rekao je Glođević na konferenciji za novinare.

Novi Zakon o saobraćaju, koji stupa na snagu 10. decembra, sadrži brojne novine koje bi trebalo da znatno povećaju bezbednost u saobraćaju, istakao je on.

Ubuduće će biti zabranjeno korišćenje mobilnih telefona tokom vožnje, osim ako su ruke slobodne, kao i posedovanje antiradarskih uređaja.

Vozači će morati da imaju flouroscentni prsluk na sebi kada na otvorenom putu izađu iz zaustavljenog automobila, biće obavezni da i danju upale kratka svetla, zatim da smanje brzinu kroz naseljeno mesto na 50 kilometara na sat, da zaborave na alkohol i bahatu vožnju.

Predviđena je probna vozačka dozvola za osobe s navršenih 17 godina, s tim da godinu dana ne smeju da voze noću, stalno moraju da imaju nekog iskusnog vozača pored sebe i da voze brzinom za 10 odsto nižom od dozvoljene.

"Vozačka dozvola, inače, neće više biti stečeno pravo, već privilegija koja se može i izgubiti. To će se dogoditi u slučaju teškog prekršaja, ili kada se sakupi dovoljan broj negativnih poena", rekao je Glođević.

Posebna ovlašćenja dobijaju policajci, koji će moći i da stave i lisice na nepropisno parkirano vozilo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Postepena primena novog Zakona o saobraćaju

Izvor: AutoBlog, 01.Dec.2009

Načelnik saobraćajne policije Policijske uprave Novi Sad Milovan Glođević izjavio je danas da još nisu doneti svi podzakonski akti za sprovođenje novog Zakona o saobraćaju, pa se može očekivati da će taj dugo očekivani zakon biti primenjivan postepeno. "Toliko je novih odredbi da je potrebno...

Nastavak na AutoBlog...

Postepena primena zakona

Izvor: Radio 021, 02.Dec.2009, 11:15

Načelnik saobraćajne policije u Novom Sadu Milovan Glođović izjavio je da još nisu doneti svi podzakonski akti za sprovođenje novog Zakona o saobraćaju, pa se može očekivati da će taj zakon biti primenjivan postepeno.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.