Volvo predstavlja robo-kamion

Izvor: AutoBlog, 22.Maj.2024, 21:39

Volvo predstavlja robo-kamion

Foto: Volvo Autonomous Solutions Volvo je u Las Vegasu prikazao kamion opremljen sistemom autonomnog upravljanja. Preciznije, radi se o Volvo Autonomous Solutions, samovozećem kamionu razvijenom u saradnji s kompanijom Aurora Solutions, start-apom koji su osnovali bivši direktori iz Ubera, Tesle i Googlea. Veliki šleper koristi Aurorin hardver i softver, a radi se o sistemu Aurora Driver. Nudi nivo 4 autonomnog upravljanja, i to sve zahvaljujući kompleksnoj sinergijskoj akciji AI softvera, kompjutera, kamera, radara, senzora i LiDAR-a. Sistem je do danas odradio oko 1.5 miliona testnih milja, odnosno oko 2.4 miliona kilometara, piše Index.hr. Šefovi ovog projekta naglašavaju da je bezbednost bila prioritet. "Naš pristup inženjeringu...
Pogledaj vesti o: Volvo

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Volvo predstavio robo-kamion, uskoro će u saobraćaj

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Maj.2024

Volvo je u Las Vegasu prikazao kamion opremljen sistemom autonomnog upravljanja. Preciznije, radi se o Volvo Autonomous Solutions, samovozećem kamionu razvijenom u suradnji sa kompanijom Aurora Solutions, start-apom koji su osnovali bivši direktori iz Ubera, Tesle i Googlea.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.