Volvo ozbiljno razmatra sklapanje automobila u Rusiji

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jun.2015, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volvo ozbiljno razmatra sklapanje automobila u Rusiji

MOSKVA - Kompanija Volvo kars mogla bi da počne proizvodnju putničkih automobila na teritoriji Rusije, piše ruski list Izvestija.

Sada analitičari švedske kompanije, koja je dio kineskog koncerna Džili (Geely), kojem je 2010. godine Ford prodao Volvo, razmatraju sve nijanse takvog poteza.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
"Trenutno pripremamo studiju izvodljivosti proizvodnje automobila u Rusiji i ovo pitanje smatramo vrlo ozbiljnim", rekao je predsjednik ruskog predstavništva Volvo kars, Majkl Malmsten.

"U ime Volvoa želim da kažem da ne namjeravamo da odemo iz Rusije. Spremni smo da ovde podnesemo sve nedaće koje su se desile ili će se desiti u bliskoj budućnosti", naglasio je.

Prema mišljenju stručnjaka, broj kompanija koje bi mogle da preuzmu ugovorno sklapanje Volvoa u Rusiji nije velik. Najvjerovatniji pretendenti su GAZ i Avtotor koje imaju prilično velike neiskorišćene kapacitete. Proizvodnja bi mogla da dostigne i do 30.000 automobila godišnje.

U Autotoru su pozitivno ocijenili mogućnost pojave novog partnera. "Otvoreni smo za sve predloge usmjerene na razvoj proizvodnje, povećanje lokalizacije, stvaranje novih radnih mjesta i rješavanje zadataka od strateškog značaja za ekonomiju regiona", rekli su u Avtotoru.

U grupi GAZ su naveli da kompanija ima "kapacitete, razvijenu infrastrukturu, kvalifikovane radnike i iskustvo da organizuje proizvodnju bilo kog svjetskog automobilskog brenda".

Predstavnik GAZ-a je odbio da komentariše da li je u planu saradnja sa Volvoom.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Volvo: Mi ne ostavljamo Ruse

Izvor: B92, 06.Jun.2015

Kompanija Volvo kars mogla bi da počne proizvodnju putničkih automobila na teritoriji Rusije, piše ruski list Izvestija...Sada analitičari švedske kompanije, koja je deo kineskog koncerna Džili, kojem je 2010. godine Ford prodao Volvo, razmatraju sve nijanse takvog poteza..."Trenutno pripremamo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.