Ericsson, Volvo, Nokia i Huawei u 5G misiji (FOTO)

Izvor: Mondo, 20.Jun.2017, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ericsson, Volvo, Nokia i Huawei u 5G misiji (FOTO)

Kompanija Ericsson predvodi 5GCARD projekat u Evropi, koji finansira Evropska unija za brže i bolje implementiranje 5G tehnologije u povezana vozila.

Konzorcijum nekoliko kompanija, koje predvodi kompanija Ericsson, otpočeo je rad na 5GCAR projektu 1. juna, sa ciljem da se razvije arhitektura za 5G sisteme koja pruža najbolje kompletno rešenje za povezivanje vozila sa svim uređajima (V2X), kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bi se postavile osnove za pouzdane V2X servise sa malim kašnjenjem u prenosu podataka (latencija).

Od prijavljenih 101 projekta, usvojeno je njih 21 i oni predstavljaju drugu fazu u javno-privatnom partnerstvu za 5G infrastrukturu (PPP 5G) koje je inicirala Evropska komisija i grupa proizvođača telekomunikacione opreme, operatora, pružalaca usluga, MSP i istraživača.

4G biće glavna mreža 2018, a video prenos primaran

Ovaj projekat predstavlja značajan korak u implementaciji 5G tehnologije u povezana vozila. EU je izdvojila budžet od 154 miliona evra za drugu fazu PPP 5G projekta, i ta sredstva se dodeljuju inovativnim projektima kao što je 5GCAR. Konzorcijum će imati pravo na finansiranje, kako bi se sproveli dodatni testovi i osigurala bezbedna implementacija 5G tehnologije u povezana vozila do 2020. godine.

Šta nam donose 5G mreže i kad stižu

Frenk Butard, direktor za tržište Francuske u kompaniji Ericsson, kaže: „Dodeljivanje evropskih fondova našem 5GCAR projektu je veliki korak, jer će omogućiti dalji razvoj naše inicijative, kako bi se zadovoljile potrebe tržišta do 2020. Postojanje ovakvih projekata u Evropi je od ključne važnosti za razvoj povezanih automobila i njihove industrije u celom svetu, jer se na taj način podstiče otvaranje novih poslovnih prilika i radnih mesta u budućnosti“.

5GCARD projekat

5GCAR projekat se razvija u periodu od dve godine (od juna 2017. do maja 2019. godine) i na njemu će raditi 30 istraživača sa ukupnim budžetom od 8 miliona evra.

Nismo ni seli u automobil, a vozili smo ga (VIDEO)

Konzorcijum uključuje 14 kompanija: Ericsson, Bosch, Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya, Centro Tecnológico de Automoción de Galicia, Chalmers University of Technology, Huawei, King’s College London, Marben, Nokia, Orange, PSA group, Sequans, Viscoda, i Volvo Cars.

Više informacija o ciljevima 5GCAR projekta možete pronaći ovde.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.