Električni Volvo modeli će se puniti i do 30 posto brže

Izvor: AutoBlog, 16.Mar.2024, 14:04

Električni Volvo modeli će se puniti i do 30 posto brže

Volvo je postao prvi proizvođač automobila koji je ostvario partnerstvo s londonskim startapom Breathe Battery Technologies, stekavši tako pristup najnovijoj verziji njihovog patentiranog softvera za punjenje baterija električnih vozila pomoću algoritama.Integracijom Breatheovog softvera u platformu za upravljanje baterijama koju je razvio Volvo, trebalo bi da se ostvari bolja optimizacija i poboljšanje performansi tehnologija punjenja. Iz Volvoa navode da bi vozači njihovih automobila to mogli naviše da osete pri samom vremenu punjenja koje bi trebalo da bude znatno kraće. Konkretnije, iz Volvoa kažu da će se vreme punjenja od 10 do 80 posto kapaciteta...
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Električni Volvo modeli će se puniti i do 30 odsto brže

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Mar.2024

​Volvo je postao prvi proizvođač automobila koji je ostvario partnerstvo s londonskim startapom Breathe Battery Technologies, stekavši tako pristup najnovijoj verziji njihovog patentiranog softvera za punjenje baterija električnih vozila pomoću algoritama.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.