Volkswagen (opet) zaustavio proizvodnju električnih modela

Izvor: B92, 21.Nov.2023, 10:58

Volkswagen (opet) zaustavio proizvodnju električnih modela

Ono što je trebalo da bude samo kratka neprijatna epizoda sada postaje agonija kojoj se ne nazire kraj.

Naime, nakon što je Volkswagen na dve nedelje obustavio proizvodnju električnih modela, mnogi su pomislili da je to zaista privremena mera. Međutim, ova mera se sada nastavlja i proširuje na druge modele.

VW je tako primoran da ponovo obustavi proizvodnju modela ID.3 i Cupra Born, a suspenzija se sada širi i na druge modele koncerna. Lista je sve duža >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i sada uključuje Volkswagen ID.4, ID.5, Audi Q4 e-tron i Q4 Sportback.

Volkswagen ne otkriva koliko će zbog toga manje primeraka modela ID.3 i Cupra Born izaći iz pogona u Cvikauu u odnosu na godišnji plan, ali ne propušta da naglasi da ovaj potez "obezbeđuje produktivan rad i buduću održivost fabrike", piše AutoNews Europe.

Podsetimo, VW je već na dve nedelje obustavio proizvodnju pomenutih modela u fabrici sa godišnjim proizvodnim kapacitetom od 360.000 automobila.

Prošle godine su proizveli 218.000 vozila, pa ne čudi što nisu produžili ugovore sa 269 radnika. Sve ovo je rezultat negativnog uticaja teških tržišnih uslova, smanjene potražnje za električnim vozilima i povećane konkurencije električnih automobila kineske proizvodnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Audi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.