Komentarisao saradnju sa nacistima i dobio otkaz u VW

Izvor: N1 televizija, 22.Okt.2016, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komentarisao saradnju sa nacistima i dobio otkaz u VW

Nemački proizvođač automobila "Volkswagen" raskinuo je radni ugovor sa istoričarem Manfredom Grigerom, usled medijskih izveštaja prema kojima je on izjavio da je u nedavnoj studiji umanjena povezanost firme sa nacistima.

Griger se saglasio sa raskidom ugovora i njega će zameniti arhivator Ulrike Gucman.

List "Braunšvajger cajtung" piše da je do raskida saradnje došlo jer se Griger našao na meti kritika zbog komentara o izveštaju o aktivnostima "Auto >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << unije" tokom Drugog svetskog rata.

Kompanija "Auto unija" je posle rata postala "Audi", koji je sada ogranak VW.

Griger je naveo da je izveštaj pristrasan i da je umanjen odnos zvaničnika "Auto unije" i nacističke elite tokom Drugog svetskog rata.

Prema pisanju lista, ti komentari doveli su ga u spor sa rukovodstvom kompanije.
Pogledaj vesti o: Volkswagen,   Audi

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.