Izvor: Blic, 22.Okt.2016, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTKAZ ZBOG KOMENTARA "Folksvagen" raskinuo ugovor sa istoričarem

Nemački proizvođač automobila "Folksvagen" raskinuo je radni ugovor sa istoričarem Manfredom Grigerom, usled medijskih izveštaja prema kojima je on izjavio da je u nedavnoj studiji umanjena povezanost firme sa nacistima.

Griger se saglasio sa raskidom ugovora i njega će zameniti arhivator Ulrike Gucman.

List "Braunšvajger cajtung" piše da je do raskida saradnje došlo jer se Griger našao na meti kritika zbog komentara o izveštaju o aktivnostima "Auto unije" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tokom Drugog svetskog rata.

Kompanija "Auto unija" je posle rata postala "Audi", koji je sada ogranak "Folksvagena".

Griger je naveo da je izveštaj pristrasan i da je umanjen odnos zvaničnika "Auto unije" i nacističke elite tokom Drugog svetskog rata.

Prema pisanju lista, ti komentari doveli su ga u spor sa rukovodstvom "Folskvagena".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Komentarisao saradnju sa nacistima i dobio otkaz u VW

Izvor: N1 televizija, 22.Okt.2016

Nemački proizvođač automobila "Volkswagen" raskinuo je radni ugovor sa istoričarem Manfredom Grigerom, usled medijskih izveštaja prema kojima je on izjavio da je u nedavnoj studiji umanjena povezanost firme sa nacistima...Griger se saglasio sa raskidom ugovora i njega će zameniti arhivator Ulrike...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.