Folksvagen imenovao novog izvršnog direktora

Izvor: N1 televizija, 12.Apr.2018, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Folksvagen imenovao novog izvršnog direktora

Nemačka automobilska kompanija Folksvagen (Volkswagen) imenovala je Herberta Disa, dosadašnjeg šefa centralne marke Folksvagen, za novog izvršnog direktora kompanije u sklopu nove strukture rukovodstva.

Dis će zameniti Matijasa Milera, koji je imenovan 2015. usred skandala s nameštenima softverima na testove o nivou izduvnih gasova.

Miler, bivši predsednik Folksvagenove filijale Porše čiji je ugovor trebalo da traje do 2020. godine, pokrenuo je opsežno >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << restrukturiranje kompanije okrenuto elektrifikaciji i smanjenju troškova u nastojanju da izvuče koncern iz teškoća.

Kompanija je navela da je Milerov odlazak dogovoren s njim i da će detalji biti saopšteni sutra.

Skandal zbog kojeg je protiv grupe podignut niz tužbi u SAD koštao je nemačku kompaniju oko 25 miijardi evra za opoziv vozila i sudske postupke.
Pogledaj vesti o: Volkswagen

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Herbert Dis imenovan za izvršnog direktora grupe Folksvagen

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Apr.2018

Nemačka automobilska kompanija Folksvagen (Volkswagen) imenovala je danas Herberta Disa, dosadašnjeg šefa centralne marke Folksvagen za novog izvršnog direktora kompanije u sklopu nove strukture rukovodstva...Dis će zameniti Matijasa Milera, koji je imenovan 2015. usred skandala s nameštenima softverima...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.