Nova signalizacija na Ibarskoj, još se čeka na radove na petlji Petlovo brdo

Izvor: Blic, 18.Sep.2013, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova signalizacija na Ibarskoj, još se čeka na radove na petlji "Petlovo brdo"

Radnici JP "Putevi Srbije" postavili su privremenu signalizaciju i osvetljenje na delu Ibarske magistrale od Orlovače do isključenja za Železnik kako bi se povećala bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Radovi na izgradnji petlje "Petlovo brdo" još nisu počeli, a u JP "Putevi Srbije" pitaju se čiji je interes sprečavanje izgradnje ove saobraćajnice.

- Postavili smo nove table koje ukazuju vozačima gde se za šta skreće i osvetlili saobraćajnicu kako se ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bi zbog toga događale nezgode - rekao je danas Zoran Drobnjak, direktor JP "Putevi Srbije" i dodao da je obilaznica oko Beograda u potpunosti opremljena adekvatnom saobraćajnom signalizacijom.

Dok radovi na izgradnji petlje "Orlovača" uveliko traju, na petlji "Petlovo brdo" još traju pripremni radovi iako je ugovor za izgradnju obe ove saobraćajnice potpisan još 23. jula 2013. godine sa konzorcijumom "Štrabag".

Podsećanja radi, udruženje građana "Zeleno naselje - Petlovo brdo" protestvovalo je još u martu i aprilu zbog izgradnje ove petlje i podnelo žalbu Evropskoj investicionoj banci pošto bi, kako kažu, ako petlja tu bude locirana, nestala jedina zelena površina u ovom naselju.

U JP "Putevi Srbije", s druge strane, ističu da bi posledice odlaganja radova na petlji "Petlovo brdo" bile višestruke.

- Neispunjenje ugovornih obaveza dovelo bi do ugrožavanja zdravlja i bezbednosti učesnika u saobraćaju, odštetnih zahteva izvođača zbog promene ugovornih uslova, plaćanja troškova rezervisanih i neiskorišćenih sredstava zajma i mogućeg otkazivanja finansiranja uz neizvesnost novog ugovaranja - kažu u ovom preduzeću.

U JP "Putevi Srbije" naglašavaju da je Ugovor o izgradnji petlje „Petlovo brdo“ i petlje „Orlovača" potpisan sa izvođačem izabranim kroz otvoreni međunarodni postupak nabavke radova u skladu sa procedurom koju propisuje Evropska Investiciona Banka

- Realizacija navedenog projekta predstavlja obavezu države koju sprovodi JP „Putevi Srbije“ - kažu u ovom preduzeću.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Ibarska magistrala

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.