HTEO DA PREĐE GRANICU SA 192.500 EVRA UŠIVENIH U PRSLUK: Rekao da ima 450 dolara za sreću, a onda je pao pretres

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2020, 19:32

HTEO DA PREĐE GRANICU SA 192.500 EVRA UŠIVENIH U PRSLUK: Rekao da ima 450 dolara za sreću, a onda je pao pretres

Prekršaj je otkriven kada je na red za ulaznu kontrolu došao mercedes nemačkih registarskih oznaka

Carinici su danas na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili pokušaj krijumčarenja velike svote neprijavljenog novca, više od 170.000 evra, koji je većim delom bio ušiven u postavu muškog prsluka, saopštila je Uprava carina.

, kojim su iz Nemačke ka svojoj zemlji putovala dvojica turskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << državljana. Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, odgovorili su da sa sobom nose samo lične stvari.

42-godišnji vozač je rekao da kod sebe ima oko 4.500 evra, dok je suvozač prijavio 18.800 evra i 450 dolara, za koje je rekao da za njega nemaju materijalnu vrednost, već su mu neka vrsta amajlije, koja mu donosi sreću.

Ispostavilo se da 47-godišnji suvozač ipak ima više novca, jer je prilikom detaljne kontrole kod njega pronađeno ukupno 192.545 evra i pomenutih 450 "srećnih" dolara. Svežnjevi novca su većim delom bili ušiveni u prsluk koji je putnik nosio na sebi, a manji deo novca nalazio se u torbi za laptop.

Nakon što je putnicima vraćeno po 10.000 evra, uz zapisnik o prekršaju zadržano je gotovo 173.000 evra, koje su zajedno sa automobilom i putnicima preuzeli policija i tužilaštvo.

Na Horgošu je tokom proteklog vikenda u dva otkrivena prekršaja zadržano preko 600.000 evra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Carinici pronašli više od 170.000 evra ušivenih u prsluk FOTO

Izvor: B92, 12.Jul.2020

Carinici su i danas na prelazu Horgoš otkrili pokušaj krijumčarenja velike svote neprijavljenog novca, koji je većim delom bio ušiven u postavu muškog prsluka...Prekršaj je otkriven kada je na red za ulaznu kontrolu došao mercedes nemačkih registarskih oznaka, kojim su iz Nemačke ka svojoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.