Tržni centar uz Ibarsku

Izvor: Večernje novosti, 22.Maj.2018, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tržni centar uz Ibarsku

Predstavljen predlog izmene plana za komercijalnu zonu koja se nalazi u Bloku 4 Opštine Čukarica. Građani predlagali da se ovde izgradi magistrala i tako izbegne seča zelenila U TRENUTKU kad oko 1.700 građana Petlovog brda peticijom brani seču dela parka Borići zbog izgradnje saobraćajne petlje na Ibarskoj magistrali, par stotina metara dalje, poljoprivredno zemljište pretvara se u industrijsku zonu. Na sajtu Gradske uprave najavljuju rani javni uvid u izmene i dopune >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << plana detaljne regulacije za komercijalnu zonu zapadno od Ibarske magistrale, od petlje na Labudovom brdu, do petlje sa Kružnim putem.PROČITAJTE JOŠ - Kneževčanima nelegalna gradnja najveći problem Inicijativu za izradu plana pokrenulo je preduzeće "Rooster hill project", a ovim dokumentom je obuhvaćeno područje Bloka 4, veličine 22,5 hektara. Novim rešenjem, umesto trokrake raskrsnice prema Labudovom brdu, predlaže se kružna raskrsnica. Četvrti krak bio bi ulaz u kompleks komercijalnih sadržaja. - Pristup budućoj privrednoj zoni sa Ibarske magistrale obezbeđuje se kroz preraspodelu saobraćajnih elemenata. Regulacija će se obavljati preko razdelnog ostrva, kako bi se formirala semaforska raskrsnica i infrastruktura do postojeće, odnosno planirane mreže - navodi se elaboratu koji je za ovu priliku uradilo privredno društvo "Alua". Na ovom području neće biti objekata javnih službi, kao što su vrtići, škole, domovi zdravlja, sportski tereni i objekti kulture. Kako nezvanično saznajemo, tu će se nalaziti "Big fešn" tržni centar. Rani javni uvid zakazan je u zgradi Gradske uprave, u 27. marta 43-45 (sala 2 u suterenu) od 28. maja do 11. juna, svakog radnog dana od 9 do 18 časova. Informacije o predloženim rešenjima, zainteresovanim građanima, davaće predstavnik obrađivača, od 12 do 18 časova utorkom i četvrtkom.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

BORIĆI "PALI" UZ POMOĆ POLICIJE Počela seča dela stabala iako su se građani VEZIVALI LANCIMA za drveće

Izvor: Blic, 23.Maj.2018, 10:15

Uprkos protestu dela građana Petlovog brda, radnici su danas u pratnji policije ušli u park Borići, te potpuno ogradili deo ove šumice u kojoj će biti posečeno nešto više od 260 stabala kako bi se na tom delu gradila petlja Petlovo brdo u okviru Obilaznice oko Beograda.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.