VIDEO: Od starih Tojota sklapali lažne Ferarije i prodavali ih na internetu

Izvor: Radio 021, 14.Feb.2017, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Od starih Tojota sklapali lažne Ferarije i prodavali ih na internetu

Snalažljivi prevaranti su na šasiji Tojote izrađivali kopije Ferarija i onda ih nudili na internetu po sumnjivo nisim cenama.

U garaži u Đironi na severu Španije proizveden je nepoznat broj lažnih Ferarija i Lambordžinija na osnovi Tojote MR2, a korišćeni su i delovi sa polovnih Fordova (Kuga) i Pežoa (406).

Da se radi o ilegalnom poslu policija je posumnjala nakon što su prevaranti oglasili na internetu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Ferari po ceni od oko 35.000 funti, piše "Daily Mail". Prilikom uviđaja pronađeno je 14 automobila u izradi i četiri lažna Ferarija spremna za prodaju.

U asortimanu su imali modele kao što su Ferari F355S, 348, 360 iF430, a pokretani su dvolitarskim benzinskim motorima.

Traljava izrada uključivala je izradu karoserijskih delova od plastike, kao i štampanje podloga za merne instrumente s Ferarijevim logotipom i izradu lažnih oznaka modela. Svi automobili su imali lažne registracijske oznake.

Za sada su uhapšene tri osobe, a sumnja se da je u prevaru bilo uključeno više osoba.



Autor: 021.rs
Pogledaj vesti o: Toyota

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.