Toyota Yaris skuplja od 100.000 evra: U jednoj evropskoj zemlji, i to je moguće

Izvor: B92, 13.Feb.2024, 10:57

Toyota Yaris skuplja od 100.000 evra: U jednoj evropskoj zemlji, i to je moguće

Toyota GR Yaris je redizajnirana, tako da sada ima 280 KS uz pogon na sva četiri točka, a poznate su i cene na pojedinim tržištima.

Od poznatih informacija, najzanimljivija je ona da nova Toyota u Francuskoj košta oko 100.000 evra. Ovo nema toliko veze sa samim proizvođačem automobila, već sa ogromnim porezima koje nameće vlada u Parizu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Cena Yarisa sa šestostepenim manuelnim menjačem pre poreza je 43.300 evra, a sa osmostepenim automaskim menjačem 48.800 evra, ali tu stupaju nameti povezani sa emisijama ugljen-dioksida.

Kupci GR Yarisa moraće da plate 46.000 evra poreza za automobil sa manuelnim, ili čak 60.000 evra poreza za automobil sa automatskim menjačem - platiće, dakle, i više nego što automobil sam po sebi vredi.

Toyota u Francuskoj planira da proda 300 primeraka ovog modela - ambiciozno, ako nas pitate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.