Tojota ulaže još 2,1 milijardu dolara u fabriku akumulatora u SAD

Izvor: B92, 01.Jun.2023, 10:36

Tojota ulaže još 2,1 milijardu dolara u fabriku akumulatora u SAD

Kompanija Tojota uložiće dodatnih 2,1 milijardi dolara u fabriku akumulatora za električna i hibridna vozila, koja je u izgradnji u Severnoj Karolini.

Akumulatori proizvedeni u toj fabrici biće isporučivani Tojotinom ogromnom kompleksu u Džordžtaunu u Kentakiju, gde će se proizvoditi prvo Tojotino električno vozilo u SAD, novi model SUV sa tri reda sedišta, prenosi AP.

'' >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tojota će svojim novim trorednim SUV-om ući u rastući tržišni segment'', rekla je predsednica Tojote za SAD Suzan Elkington i dodala da će proizvodnja novog vozila odražavati ''putovanje kompanije ka elektrifikovanoj budućnosti''.

Tojota planira da zaposli 2.100 radnika u fabrici akumulatora u Severnoj Karolini, koja će početi proizvodnju 2025. godine.

Kompleks u Kentakiju sada zapošljava 9.500 ljudi koji proizvode Tojotine modele ''Camri'', ''RAV4'' hibridni SUV, kao i nekoliko različitih motora i druge komponente, a navodi se da će se preorijentisati na novi SUV model 2025.

Fabrika baterija u Severnoj Karolini imaće šest proizvodnih linija baterija, četiri za gasno-električna hibridna vozila i dve za potpuno električna vozila, saopštila je Tojota.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Toyota ulaže još 2,1 milijardu dolara u fabriku baterija u SAD

Izvor: AutoBlog, 01.Jun.2023

Japanska kompanija Tojota uložiće dodatnih 2,1 milijardi dolara u fabriku baterija za električna i hibridna vozila, koja je već u izgradnji u blizini Grinsborora u Severnoj Karolini. Baterije proizvedene u toj fabrici biće isporučivane Tojotinom ogromnom kompleksu u Džordžtaunu u Kentakiju, gde...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.