Tojota Prius dobila najvišu ocenu

Izvor: S media, 04.Sep.2010, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tojota "Prius" dobila najvišu ocenu

Automobil "Tojota Prius" dobio je godišnje priznanje Saobraćajnog kluba Nemačke (VCD) za najbolje ekološke performanse, saopštila je kompanija "Tojota Srbija".

"Tojota" je ove godine, na rangiranju automobila po ekološkim performansama, u Nemačkoj osvojila vodeće mesto kao lider u autoindustriji.

Modeli "Prius" i "Auris Hibrid" imaju emisije ugljen dioksida (CO2) od samo 89 grama >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << po kilometru, a najviši mogući rezultat na rangiranju može se dobiti za emisije od 60 grama po kilometru.

Rezultate godišnjeg rangiranja ekoloških performansi VCD objavljuje od 1989. godine.

"Tojota" direktno i indirektno zapošljava oko 86.000 ljudi u Evropi gde je od 1990. godine uložila sredstva u iznosu od sedam milijardi evra.

Ta kompanija je u toku 2009. godine prodala u Evropi više od 882.000 "Tojota" i "Leksus" vozila, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.