TOJOTA OBARA REKORDE: Stvorili su ZVER koja razvija BRZINU preko 370 kilometara na sat! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2017, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TOJOTA OBARA REKORDE: Stvorili su ZVER koja razvija BRZINU preko 370 kilometara na sat! (VIDEO)

Najbrži SUV na svetu.

Inženjeri u Tojotinom Motorsport tehničkom centru stvorili su pravu zver za koju s pravom kažu da je najbrži SUV na svetu.

U pitanju je Land Spid Kruzer koji ispod haube ima 5,7-litarski V8 motor sa dva ogromna turbo punjača, uz pomoć kojih može da razvije neverovatnih 2000 konjskih snaga. Zarad performansi ceo automobil je "spušten", a zbog bezbednosti je ubačen i rol kavez.

Kako bi testirali zver u praksi, pozvan je NASCAR >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vozač Karl Edvards, koji je iz prvog pokušaja uspeo da postigne maksimalnu brzinu od 342 km/h. Međutim, nije bio zadovoljan rezultatom i odlučio je da posluša savet kolege Krega Santona da pritisne gas do daske, bez obzira na posledice.

Edvards je tako i uradio i u drugom pokušaju dostigao rekordnu brzinu od neverovatnih 372 kilometra na sat!
Pogledaj vesti o: Toyota

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.