Rekordni tržišni udeo Toyote u Evropi

Izvor: AutoBlog, 17.Jan.2021, 15:32

Rekordni tržišni udeo Toyote u Evropi

Toyota Motor Europe (TME) je objavila rezultate prodaje za 2020. godinu. Od januiara do decembra, ukupno je prodato 993.113 vozila Toyota i Lexus, što je pad od samo 9,0% u odnosu na prošlu godinu, na tržištu koje je palo za 20%. U ovom periodu ukupan tržišni udeo se povećao za 0,7%, tako da je na kraju godine, TME završila sa 6,0% tržišnog udela, što je rekord svih vremena za kompaniju. Ključni element koji je uticao na ukupne performanse može se pripisati kontinuiranoj snažnoj potražnji za hibridnim vozilima s niskim udelom CO2, koja su Toyotu podigla na treće mesto najprodavanijih marki putničkih automobila u Evropi. Prodaja Toyota hibrida u 2020....

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

18.01.2021 ::: Toyota je preuzela kompletno vlasništvo nad fabrikom TPCA u Češkoj

Izvor: AutoMagazin, 18.Jan.2021, 13:17

Toyota Motor Europe (TME) u 2021. godinu ulazi kao jedini vlasnik dosadašnjih zajedničkih proizvodnih pogona TPCA, nastalih 2002. godine ulaganjem Grupe PSA (PSA) i Toyote..

Nastavak na AutoMagazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.