Novi Auris u Srbiji od 14.200 evra

Izvor: B92, 01.Feb.2013, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Auris u Srbiji od 14.200 evra

Toyota je u četvrtak 31. januara održala u Subotici srpsku prezentaciju novog Aurisa. Japanska kompanija objavila je i početak prodaje ovog automobila, koji će na našem tržištu od početka biti dostupan i u hibridnoj verziji.

Predstavnici specijalizovanih automobilskih medija imali su priliku da na dvodnevnoj test vožnji od Beograda, preko Novog Bečeja, Bečeja i Bačke Topole, do Subotice, prvi put isprobaju vozne karakteristike novog Aurisa.

Novi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Auris imao je premijeru na Sajmu automobila u Parizu u septembru 2012. godine, a druga generacija donela je i novi dizajn, kvalitetniju unutrašnjost, poboljšane dinamičke karakteristike, kao i dodatna unapređenja hibridne verzije ovog automobila.

Model za evropsko tržište proizvodi se u Toyotinoj fabrici u Velikoj Britaniji i lakši je i do 40 kg u odnosu na prvu generaciju ovog automobila.

Novi Auris dugačak je 4.275 mm, a visok 1.460 mm, dok je širina od 1.760 mm ostala nepromenjena, kao i međuosovinsko rastojanje koje iznosi 2.600 mm. Prtljažnik je proširen, tako da je kod standardne verzije dostupna zapremina od 360, a kod hibridne od 127 litara.

Paleta motora novog Aurisa uključuje unapređene benzinske motore 1.33 VVT-i i 1.6 VVT-i sa manjom emisijom CO2. Smanjena je i emisija CO2 na dizel motorima 1.4 D-4D i 2.0 D-4D, pri čemu dizel motor 1.4 D-4D emituje samo 99 grama ugljen-dioksida po kilometru.

Početna cena modela sa benzinskim 1.33 motorom i Terra paketom opreme u Srbiji iznosi 14.200 evra, dok je za osnovni model sa hibridnim pogonom potrebno izdvojiti 24.300 evra.

Pročitajte više o novoj generaciji Toyote Auris.
Pogledaj vesti o: Toyota,   Japan,   Pariz,   Subotica

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Počela prodaja novog Aurisa

Izvor: Autoportal.rs, 01.Feb.2013

Toyota je u Srbiji objavila početak prodaje novog Aurisa, a na dvodnevnoj test vožnji od Beograda do Subotice, predstavnici specijalizovanih automobilskih medija imali su priliku da po prvi put isprobaju vozne karakteristike novog Aurisa. 

Nastavak na Autoportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.