KONAČNO STIŽE: Nova Toyota GR 86 sa više od 300 KS

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2024, 18:35

KONAČNO STIŽE: Nova Toyota GR 86 sa više od 300 KS

"Zver" iz Japana...

Toyota je 2021. godine godine predstavila drugu generaciju popularnog sportskog coupea GR 86 uz koji je stigao i Subaru BRZ, a sada su se pojavile nezvanične informacije o njegovoj trećoj generaciji.

Izvori veruju da bismo 2025. godine mogli da vidimo treću generaciju Toyote GR 86 i to s novim pogonom, a to je navodno trocilindrični turbo motor uparen s hibridnim sistemom.

U proteklom periodu su se pojavile različite informacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jedna govori da sledeći GR 86 stiže 2028. godine sa 1,4 litarskim turbo hibridnim pogonom, a druga najavljuje model za 2025. godinu te da će imati 1,6 litarski motor s turbopunjačem i pomenutim hibridnim sistemom.

Sada se čini da je drugi scenario realniji. Novi izveštaji govore da će motor biti sličan onom koji se koristi za GR Yaris i GR Corollu, ali da će isporučivati više od 300 KS. Osim toga, koristiće neku formu hibridizacije, koja se može pronaći u modelu Land Cruiser 250 i Lexusu GX. Ova konfiguracija implicira da će zadržati motor postavljen napred i zadnji pogon, ali i opcije manuelnog i automatskog menjača.

Ako Toyota zaista odabere svoj motor za sledeću generaciju modela GR 86, to bi moglo da znači prekid partnerstva sa Subaruom kada je reč o seriji sportskih automobila, odnosno, Subaru BRZ bi otišao u istoriju ukoliko ovaj proizvođač sam ne razvije naslednika kompaktnog sportskog coupea, što je malo verovatno, ali ne i nemoguće.
Pogledaj vesti o: Toyota

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.