Da li je stvarno moguće: Piksi platio Tojoti za sponzorstvo!?

Izvor: Press, 17.Apr.2013, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je stvarno moguće: Piksi platio Tojoti za sponzorstvo!?

Kako piše dnevni list "Informer", Piksi je potpisao potpuno suludi ugovor prema kojem je "Tojota" iznajmila Zvezdi 43 automobila na pet godina za 93.902.185.82 dinara, odnosno više od milion evra po tadašnjem kursu. ZAuzvrat su fudbaleri "crveno-belih" na dresovima nosili ime japanskog proizvođača. Pored toga, "Tojota" je dobila reklamu duž istočne tribine "Marakane" a >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da Zvezdi praktično nije dala ni dinara za to!

Piksi, koji već nekoliko sezona kao trener vodi ekipu Nagoje u Japanu, nije želeo da želeo da objasni zbog čega je potpisan takav ugovor, dok sa druge strane, Nebojša Laković, koji je u to vreme bio generalni sekretar Crvene zvezde, tvrdi da podaci koji stoje i izveštaju Zvezdine finansijske komisije nisu tačni.

- Kako je moguće da klub plaća generalnom sponzoru?! Ti podaci nisu tačni ili su se to dešavalo nakon što sam ja otišao iz kluba - rekao je Laković i dodao da on nije imao ni veze sa potpisivanjem ugovora i da je to rešavao predsednik.

- Posao sa Tojotom dogovorio je predsednik u Japanu. Ja sa tim nisam imao ništa, pa možda zbog toga nisam ni bio upućen. Uostalom, ja sam se u klubu zadržao veoma kratko vreme jer mi nisu odgovorali spoljni uticaji tajkuna na klub - zaključio je za "Informer" Laković.

Sa druge strane, aktuelni potpredsednk Zvezde, Nebojša Čović tvrdi da su izveštaji potpuno tačni.

- Ja nisam rekao ništa drugo osim onog što piše u izveštaju koji je na pravljen na osnovu dokumentacije koja je nađena u klubu. A pravili su ga vrhunski stručnjaci iz oblasti ekkonomije. On nije pravljen da bi se nekom pomoglo ili odmoglo. Napravljen je kao bi se video presek stanja u klubu, pa ko je šta uradio neka utvrde nadležni organi - rekao je Čović.
Pogledaj vesti o: Kurs dinara

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Piksi platio milion € “Tojoti” da bude Zvezdin sponzor!

Izvor: Telegraf.rs, 17.Apr.2013

Više od 93 miliona dinara 2005. godine uplaćeno za najam 43 automobila, ime na dresu i istočnoj tribini "Marakane"

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.