Da li je došao kraj Folksvagen bube?

Izvor: Blic, 12.Mar.2015, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je došao kraj Folksvagen "bube"?

Folksvagen je trenutno drugi najveći proizvođač automobila na svetu iza Tojote, a kako bi prestigao japanskog giganta, između ostalog, nemački prozvođač mora da smanji troškove. Na prvoj liniji štednje će se naći modeli koji se u poslednje vreme ne prodaju dobro, a kako prenose nemački mediji, ovo se upravo odnosi na ikonu modernog automobilizma - "bubu".

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Folksvagen namerava da smanji troškove za čak pet milijardi evra na godišnjem planu, a nakon prestanka proizvodnje kabrioleta "eos", sličnu sudbinu bi mogla da doživi i "buba".

Prema nemačkom listu "Der Spiegel", moderna "buba" neće doživeti treću generaciju, a najveći razlog za njeno potencijalno ukidanje su godišnje prodaje od jedva 100.000 primeraka.

Eliminacija "eosa" je po procenama Folksvagenu uštedela 200 miliona evra, dok

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

bi "buba" povećala uštedu na oko 500 miliona evra. I dalje nema infirmacija kada bi prestanak proizvodnje mogao da nastupi, ali s obzirom da je aktuelna druga generacija stara tek tri godine, veruje se da će "buba" na tržištu biti barem još par godina.

Folksvagen "buba" je prvi put predstavljena 1938. godine i jedan je od najprepoznatljivijih automobila na svetu. Originalna "buba" je proizvođena do 2003. godine u Meksiku, a moderna varijanta je svoj život počela 1997. godine.

Ove glasine i dalje nisu zvanično potvrđene, a kao i svi ljubitelji klasičnih automobila, nadamo se da se to neće ni desiti.
Pogledaj vesti o: Toyota

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uskoro kraj »Folksvagenove« »bube«?

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Mar.2015

"Folksvagen" je trenutno drugi najveći proizvođač automobila na svijetu, iza "Tojote", a kako bi prestigao japanskog giganta, između ostalog, njemački prozvođač mora da smanji troškove...Na prvoj liniji štednje će se naći modeli koji se u posljednje vrijeme ne prodaju dobro, a kako prenose...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.