Serena osvojila Vimbldon i izjednačila se sa Štefi Graf!

Izvor: Sportske.net, 09.Jul.2016, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serena osvojila Vimbldon i izjednačila se sa Štefi Graf!

Američka teniserka Serena Vilijams odbranila je titulu na Vimbldonu.

Serena Vilijams je u finalu pobedila Nemicu Andjeliku Kerber u dva seta - 7:5, 6:3.

Najbolja teniserka sveta je, iz trećeg pokušaja, uspela da stigne do svoje 22. grend slem titule i tako se po broju trofeja sa najvećih turnira izjednači sa legendarnom nemačkom teniserkom Štefi Graf.

Vilijams >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je prvu priliku da osvoji 22. titulu imala na Australijan openu, ali je u finalu tog turnira poražena upravo od Kerber, a potom je izgubila i finale Rolan Garosa od španske teniserke Garbinje Muguruse.

Kerber, na drugoj strani, nije uspela da osvoji svoju drugu grend slem titulu, tako da na svom kontu i dalje ima samo trofej iz Australije.

U prvom setu današnjeg finala obe teniserke su bile sigurne na svoj servis sve do 12. gema kada je Vilijams napravila odlučujući brejk i povela sa 1:0 posle 48 minuta igre.

Sličan scenario vidjen je i u drugom setu, s tim da je Vilijams tada odlučujući brejk napravila u osmom gemu i tako osvojila svoj sedmi trofej na Vimbldonu.

Champion. Again.

Serena Williams joins Steffi Graf on 22 Grand Slam titles after clinching a 7th #Wimbledon crown pic.twitter.com/jSa3cVY54X

— Wimbledon (@Wimbledon) 09. јул 2016.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.