Vesić: Učešće u Inicijativi Pojas i put podstiče ukupan razvoj Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2024, 11:44

Vesić: Učešće u Inicijativi "Pojas i put" podstiče ukupan razvoj Srbije

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesic izjavio je da učešće Srbije u Inicijativi "Pojas i put" (BRI) podstiče ukupan razvoj Srbije.
Vesić je u intervjuu za Sinhuu u Beogradu rekao da je učešće Srbije u BRI podstaklo ukupan razvoj Srbije, ali i njenih suseda. Srbija je ponosna na svoje učešce u BRI, u okviru kojeg su kineske kompanije realizovale mnoge infrastrukturne projekte u zemlji, naveo je Vesić.
Dodaje da su srpski zvaničnici impresionirani razvojem transportne infrastrukture u Kini i da vide tu zemlju kao model ekonomskog rasta.
"Kada povežete državu železnicom i putevima, onda imate lakšu migraciju stanovništva, veću mobilnost i ravnomeran razvoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vesić: Nabavljamo kompozicije za BG voz, biće ih ukupno 39 na sedam linija

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2024

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio da Srbija, u okviru projekta izgradnje i modernizacije gradske železnice u Beogradu, nabavlja moderne kompozicije za brzine do 120 kilometara na sat, kojih će, za četiri godine biti ukupno 39 na sedam linija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.