Zimbabve isekao internet, troje mrtvih i 600 uhapšenih u neredima

Izvor: RTS, 18.Jan.2019, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zimbabve "isekao" internet, troje mrtvih i 600 uhapšenih u neredima

Vlada Zimmabvea odlučila je da građanima uskrati pristup internetu u sklopu pokušaja da se suzbiju neredi u kojima je od početka sedmice ubijeno troje, a uhapšeno oko 600 ljudi.
Odluka vlade u Harareu usledila je neposredno posle upozorenja Ujedinjenih nacija, koje su pozvale vlasti da zaustave "preteranu" upotrebu sile pprotiv demonstranata koji protestuju zbog povećanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << cene goriva, javljaju lokalni mediji.

Najveći provajder u Zimbabveu, Ekonet, saopštio je da je internet ukinut na osnovu naređenja vlade.
Društvene mreže u toj zelji ne rade od ponedeljka, kada su neredi i počeli.
Vlada Zimbavea na meti je oštrih kritika zbog navodnih noćnih upada policije u stanove vođa i simpatizera demonstranata, dok lokalna lekarska komora tvrdi da je od početka sedmice u nemirima vatrenim oružjem ranjeno više od 60 osoba.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U Zimbabveu ugašen internet usred obračuna s demonstrantima

Izvor: Beta, 18.Jan.2019

U Zimbabveu je danas u potpunosti onemogućen pristup internetu, saopštila je nevladina organizacija za slobodu medija, posle višednevnog nasilnog obračuna vlasti s demonstrantima koji protestuju zbog povećanja cene goriva za više od 100 odsto.Brojni teško povredjeni ljudi dolaze u bolnicu u Harareu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.