Izvor: TvojPortal.com, 07.Okt.2012, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fetel najbolji na Suzuki

Tvoj portal
Posle Singapura i Bahreina, vozač Red Bula popeo se na najviši stepenik pobedničkog postolja i po završetku trke za Veliku nagradu Japana.
Sjano je Sebastijan Fetel kontrolisao popularnu japansku stazu Suzuku, pošto je bio najbolji u kvalifikacijama prvi je završio i zvanični deo jurnjave kroz 53 kruga. Ovo je treća ovosezonska pobeda 25- godišnjeg vozača Red Bula a 24. u karijeri.


Nemac je treći put za poslednje četiri sezone slavio pred >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << japanskom publikom i evidentno je da se odlično snalazi na uslovima staze na kojoj se vozi Velika nagrada Japana.
Drugi je kroz stazu prošao Felipe Masa iz Ferarija, Kamiu Kobajaši iz Zaubera je treći, slede Baton, Hamilton, Rajkonen, Hulkenberg, Maldonado...
Ovacijama su domaći ljubitelji najbržeg cirkusa na svetu dočekali izlazak iz bolida Zaubera Japanca Kobajašija koji je prvi put od 2009. od kada vozi u Formuli 1 ostvario veliki rezultat i popeo se na pobedničko postolje.
Fetel je umešno koristio pol poziciju, od početka trke je sve držao u svojim rukama. Na ruku mu je išao loš start i odustajanje glavnog rivala u borbi za titulu, Fernanda Alonsa. Ovim trijumfom Nemac je samo na četiri boda sveo zaostatak za vodećim Alonsom.
Inače, početak trke je obeležila velika gužva. Kačenje Alonsa i Raikonena, rezultirao je izbacivanjem sa staze vozača Ferarija. Slično je prošao i Veber kojeg je izgurao Grožan a Rozberg se tako proveo posle kontakta sa Senom. Odmah po nastavku trke, došlo je do velike borbe između Peresa i Raikonena, Finac je Meksikanca izgurao sa staze, što je Hamilton iskoristio i pretekao ga.
Lider trke, kasnije i pobednik, Fetel pažljivo je birao vreme za odlazak u boks, uspevajući po povratku na stazu da čuva odstojanje u odnosu na najbliže rivale. Praktično se prava borba vodila za drugu i treću poziciju, Baton je napadao Kobajašija, ugrožavajući mu visok plasman, međutim u finišu trke Japan je uspeo da se "otrese" vozača Meklarena.
Dobru trku odradio je i Ferarijev Felipe Masa, a kao što je već rečeno, glavni junak, bar što se japanske publike tiče je Kamoi Kobajaši, koji je ostvario najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri.
Trka Formule 1 u tekućoj sezoni, 16. u nizu voziće se sledećeg vikenda, radi se o Velikoj nagradi Južne Koreje.

Pogledaj vesti o: Suzuki

Nastavak na TvojPortal.com...






Povezane vesti

Fetel milovao bolid na kraju trke

Izvor: Politika, 07.Okt.2012

Vozač Red bul Renoa nadmoćno pobedio na trci Formule 1 za „Veliku nagradu Japana“ i napravio ogroman korak u borbi za titulu. – Alonso odustao posle starta, Masa (Ferari) drugi, a Kobajaši (Zauber) treći..Sebastijan Fetel, odmah po završetku trke za „Veliku nagradu Japana“ i pobedničkog...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.