Verstapen pobedio u trci za Veliku nagradu Monaka

Izvor: Beta, 23.Maj.2021, 17:05

Verstapen pobedio u trci za Veliku nagradu Monaka

Vozač Red Bula Maks Verstapen pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Monaka i preuzeo vodjstvo u generalnom plasmanu.Verstapen je vodio od početka do kraja na stazi ulične trke u Monte Karlu i ostvario 12. pobedu u karijeri, a prvu u Monaku.Drugo mesto zauzeo je vozač Ferarija Karlos Sainc, a treći je bio Lando Noris iz Meklarena.Vozač Red Bula Serhio Peres zauzeo je četvrto mesto, peti je bio vozač Aston Martina Sebastijan Fetel, a šesti Pjer Gasli iz ekipe Alfa Tauri.Aktuelni šampion Luis Hamilton iz Mercedesa zauzeo je sedmo mesto, uz dodatni bod za najbrži krug trke, Lens Strol iz Aston Martina osmo, Esteban Okon iz ekipe Alpin bio je deveti, a 10. mesto zauzeo je vozač Alfa Romea Antonio Djovinaci.Vozač Ferarija Šarl Lekler propustio je trku zbog problema sa menjačem, a trebalo je da startuje sa pol pozicije.Verstapen je preuzeo prvo mesto u šampionatu i sada ima 105 bodova, četiri više od Hamiltona.Naredna trka u šampionatu na programu je 6. juna za Veliku nagradu Azerbejdžana.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAJBRŽI U KNEŽEVINI: Verstapen pobedio u trci za Veliku nagradu Monaka

Izvor: Kurir, 23.Maj.2021

Vozač Red Bula Maks Verstapen pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Monaka i preuzeo vodjstvo u generalnom plasmanu.

Nastavak na Kurir...

Maks Ferstapen najbrži u Monte Karlu, Šarl Lekler nije ni startovao

Izvor: RTS, 23.Maj.2021

Vozač Red Bula Maks Ferstapen trijumfovao je u trci Formule jedan koja je vožena ulicama Monte Karla. Drugi je kroz cilj prošao Karlo Sainc u Ferariju, a treći je bio Lando Noris u Meklarenu. . Maks Ferstapen je iskoristio priliku nakon odustajanja Leklera. Vozač Ferarija...

Nastavak na RTS...

Ferstapen drugim slavljem u sezoni do čela Formule 1

Izvor: MozzartSport.com, 23.Maj.2021

Vozač Red bula prvi u Monaku..Maks Ferstapen, vozač Red Bula, trijumfovao je u trci za Veliku nagradu Monaka. Holanđanin je drugom pobedom u sezoni, posle pet trka, izbio na čelo najbržeg cirkusa sa 105 bodova, a trijumf u Monte Karlu prvi mu je u dosadašnjoj karijeri u kneževini...Ferstapen je...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.